Targoviste – Turnul Chindiei

Probabil mulți dintre voi ați fost când erați mici în excursie cu scoala la Târgoviște.Mai precis la Turnul Chindiei.
Prin prisma meseriei, am avut ocazia sa-l vizitez de mail multe ori, dar, trebuie sa recunosc, niciodată nu am avut timp sa vad cu ochii celui venit special sa viziteze Curtea Domneasca de la Târgoviște.
Profitând de câteva zile libere și de faptul ca am avut niscai treburi in zona, ne-am făcut țimp și pentru o vizita la Curtea Domneasca.
Deși urcatul celor 122 trepte de lemn în spirala și pozele din vârful turnului reprezinta principala atracție a Complexului muzeal, trebuie sa spunem ca am fost mai impresionați de pictura de pe pereții Bisericii Mari Domnești și de ruine unde ne-am învârtit preț de câteva zeci de minute, inclusiv în beciurile reconstruite ale palatului.
Lângă complexul muzeal se afla Gradina Zoologica, prima de la noi din tara, se pare, construita la cererea domnitorului Petru Cercel. Nu am reușit sa o vizitam, programul terminându-se la ora 16, cand noi încă haladuiam prin Curtea Domneasca.
Poate altădată.
Ca orice turist care se respecta, la plecare ne-am oprit la magazinul cu suveniruri unde, pe lângă insigne, brelocuri, căni, tricouri, vederi, al căror erou principal este Vlad Țepeș, desigur, am găsit și achiziționat o moneda care are chipul domnitorului pe o parte, Turnul Chindiei pe cealaltă.
O idee foarte interesanta a celor ce se ocupa de Complexul Muzeal.
Despre orașul Târgoviște nu sunt foarte multe de spus. Desi are o incarcatura istorica foarte mare este un oraș mic, cuminte, în care nu ai foarte multe de făcut sau de văzut într-un weekend.

De vazut

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *